Nieuwe burgemeester mogelijk over anderhalve week bekend

AMSTELVEEN – Nog anderhalve week, en misschien weten we dan wel wie de nieuwe burgemeester van Amstelveen gaat worden. De gemeenteraad houdt op 8 april een extra raadsvergadering, waarbij bekend wordt gemaakt welke kandidaat bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties wordt aanbevolen.

De zoektocht naar een nieuwe Amstelveense burgemeester is al een tijd gaande. De vorige burgemeester, Mirjam van ’t Veld, stopte in oktober van 2017. Sindsdien werd de functie ingevuld door waarnemend burgemeester Bas Eenhoorn.

De raadsvergadering op 8 april bestaat uit twee delen: een besloten en een openbaar gedeelte. Om 20:00 begint het besloten gedeelte, maar het is niet duidelijk wanneer de openbare zitting begint.

RTVA zal de voordracht live uitzenden op Facebook, stream en televisie.