Nieuwe buslijn Westwijk gaat vaker rijden

AMSTELVEEN – De nieuwe tijdelijke buslijn 551 gaat vanaf 11 maart om de twintig minuten rijden op werkdagen. De gemeente heeft hierover deze week overeenstemming bereikt met de Vervoerregio en Connexxion. Aanvankelijk zou de bus, die vanaf 3 maart al in dienst komt, om de veertig minuten gaan rijden.

De proef van twee maanden om de frequentie van lijn 551 te verhogen, is een initiatief van de gemeente Amstelveen. Tijdens de proef wordt zorgvuldig gekeken naar het gebruik van de lijn en of de frequentieverhoging het gewenste resultaat heeft.

De buslijn 551 werd in het leven geroepen vanwege de ombouw van de Amstelveenlijn. Door deze werkzaamheden wordt tram 51 op 3 maart vervangen door bus 55, maar die eindigt al bij de halte Sacharovlaan. De lijn 551 zorgt ervoor dat ook het zuidelijke deel van Westwijk wordt ontsloten. Bovendien doet de lijn ook de gezondheidscentra Duizendblad, Marne en het ziekenhuis aan. Ook zorgt hij voor de verbinding tussen eindhalte Westwijk en Westwijkplein, waar op de R-Net-lijnen kan worden overgestapt.

Wethouder Rob Ellermeijer is blij met de verhoogde frequentie vanaf 11 maart. “Aanvankelijk zou de 551 om de veertig minuten gaan rijden. Wij denken dat dit niet voldoende zal zijn. Zeker niet in de spits en voor de bereikbaarheid van de gezondheidscentra. Daarom hebben wij geld vrij gemaakt om twee maanden op proef twee keer zo vaak te gaan rijden. We zijn blij dat we dit met de Vervoerregio en Connexxion hebben kunnen regelen.”

Hoe vaak en wanneer?
De bus 551 gaat vanaf 3 maart zeven dagen per week rijden. De eerste week rijdt de bus om de veertig minuten. Vanaf 11 maart gaat de bus om de twintig minuten rijden op werkdagen tussen 07.00 uur en 19.00 uur. In de avonduren tot 23.00 uur en in het weekend rijdt de bus om de veertig minuten. Reizigers kunnen gewoon betalen met de OV-chipkaart bij de chauffeur en de bus is rolstoelvriendelijk.