Niki Jacobs brengt ode aan Joodse singer-songwriters

AMSTELVEEN – Met haar fluwelen zangstem heeft Niki Jacobs inmiddels niet alleen heel Europa maar ook de Verenigde Staten veroverd. In haar nieuwe programma brengt ze een ode aan de Joodse singer-songwriters en popiconen van deze eeuw. Met nummers van Leonard Cohen, Bob Dylan, Paul Simon, Billy Joel maar ook Beck, Kiss en Amy Winehouse. In sprankelende en vernieuwende, sfeervolle versies zoals alleen Niki Jacobs en haar musici die weten neer te zetten. Niki Jacobs treedt op zaterdag 23 maart op in de kleine zaal van Schouwburg Amstelveen.

Niki Jacobs (1978) zingt al meer dan tien jaar. Vanuit haar klassieke vocale scholing heeft Niki Jacobs zich aanvankelijk gespecialiseerd in het zingen van Jiddische liederen. Zij studeerde aan het conservatorium, en daarnaast in London en New York. Niki Jacobs is een begaafd vertolker van Jiddische liederen en wordt gezien als één van de beste zangeressen van dit moment.

Jacobs is vooral bekend om de originele en diep doorvoelde interpretaties die ze samen met haar ensemble aan de muziek weet te geven. De songs in haar nieuwe programma krijgen door Jacobs’ prachtige interpretaties een extra dimensie.

Zaterdag 23 maart, aanvang 20.30 uur. Meer informatie: Schouwburg Amstelveen