Ondersteuning huurders Amstelveen via !WOON van start

AMSTELVEEN – Huurders in Amstelveen kunnen vanaf nu terecht in wijkcentra als ze problemen hebben met hun verhuurder. Dinsdag 5 maart vond in Alleman het allereerste spreekuur plaats van !WOON. Het spreekuur werd meteen goed bezocht; zes huurders meldden zich.

!WOON is onafhankelijke organisatie en helpt huurders bij het oplossen van problemen. Ook biedt !WOON ondersteuning bij vragen over bijvoorbeeld huurverhogingen, achterstallig onderhoud en servicekosten.

..Fijn dat we nu begonnen zijn,” zegt wethouder Wonen Rob Ellermeijer. “Er zijn in Amstelveen veel gevallen bekend van problemen tussen huurders en verhuurders. Soms is het vertrouwen in verhuurders helemaal weg. Het is belangrijk dat zij nu bij een onafhankelijke partij terecht kunnen met hun problemen, maar ook als ze bijvoorbeeld gewoon vragen hebben.”

De spreekuren worden geleid door Lone Molenaar. “Veel huurders raken de weg kwijt in de complexe wet- en regelgeving of vinden het contact met de verhuurder lastig. Wij zijn blij dat Amstelveners nu bij ons terecht kunnen voor de nodige ondersteuning.”

!WOON was tot voor kort vooral actief in Amsterdam. Afgelopen januari sloot de gemeente Amstelveen een contract om ook hier aan de slag te gaan.

Spreekuurpunten !WOON in Amstelveen
Dinsdag 13.00-14.30 uur
Locatie Amstelveen Noord
Wijkcentrum Alleman
Den Bloeyenden Wijngaerdt 1, 1183 JM Amstelveen
(in de wijk Bankras)

Woensdag 17.00-18.30 uur
Locatie Amstelveen Zuid
Wijkcentrum De Bolder
Groenhof 140, 1186 EX Amstelveen
(in de wijk Groenelaan, naast het Winkelcentrum Groenhof)

Vrijdag 9.00-11.00 uur
Locatie Amsterdam – Buitenveldert (ook voor mensen uit Amstelveen)
WOC Buitenveldert
A.J. Ernststraat 112, 1082LP Amsterdam

!WOON
!WOON is ook bereikbaar via www.wooninfo.nl/contact/amstelveen
Email: amstelveen@wooninfo.nl
Telefoon: 020 5230160