Onzekere toekomst Museumtramlijm ondanks reddingsboei Amsterdam

AMSTELVEEN – De gemeente Amsterdam lijkt voornemens om de Museumtramlijn toch te willen redden. De huidige loods van de Stichting Elektrische Museumtramlijn Amsterdam (EMA) moet wijken voor een woonwijk. In eerste instantie leek er geen vervangende ruimte te komen en werden zelfs mogelijkheden bekeken om een loods nabij het ROC aan de Amstelveense Zetterij te bouwen. De gemeente Amsterdam doet nu het voorstel om een nieuwe loods op het hoofdstedelijke Havenstraatterrein op te richten.

“We zijn blij dat we weer op de kaart staan, maar er zitten nog wel wat haken en ogen aan het voorstel,” zegt Balt Korthals Altes, voorzitter van de EMA tegen Het Parool. Hij pleit namelijk voor minimaal 750 vierkante meter loods terwijl in het huidige voorstel wordt gesproken van 500 vierkante meter. Korthals Altes: “Vast staat dat 500 vierkante meter te weinig is om op commerciële wijze verder te gaan. Dan blijft onze toekomst onzeker.”