Pianotrio Kenturah’s Kitchen in Café Elsrijk

AMSTELVEEN – In het kader van de serie ‘Jazz in de buurt’ treedt op vrijdag 15 maart Kenturah’s Kitchen op in Café Elsrijk.

Kenturah’s Kitchen is een Nederlands pianotrio, opgericht in 2011. In 2012 worden ze geselecteerd voor de halve finale van de ‘Dutch Jazz Competition’ in het Bimhuis en ook voor de Jazzdag in LantarenVenster in Rotterdam; waarna ‘North Sea Round Town’ volgt. Zij brachten inmiddels twee cd’s uit: Klick en Oeroeboeru. De derde cd staat deze zomer gepland.

Het trio wordt gevormd door pianist Ed Baatsen, contrabassist Han Slinger en slagwerker Bert Kamsteeg. Conventies die vaak samengaan met die van gangbare pianotrio’s in de jazz, zijn dit drietal vreemd. Wat soms lijkt op een kakafonie van drie individuele muzikanten, wordt verrassend ervaren in de ontwikkeling naar een prachtig homogeen verband van klank, kleur en harmonie. Deze drie ongeschoren heren hebben dus alles in huis om het u deze avond gewoon naar de zin te maken.

Vrijdag 15 maart  van 20.00-23.00 uur. Locatie: Café Elsrijk (bij Nieuw Vredeveld), Rembrandtweg 428 in Amstelveen.
Vanaf Amsterdam bereikbaar met Tram 5 (halte Zonnestein) en bus 55. Ook vindt u ter plaatse voldoende vrije parkeergelegenheid. 
Entree zaal: € 10;  Clubleden/Studs € 7.00; CJP & Stadspashouders € 5.00 (incl. gratis drankje). Meer informatie: www.tpodium.net