Q-Park opent parkeergarage in gebouw Hudson’s Bay

AMSTELVEEN – Q-Park heeft dinsdag de ‘verherbouwde’ parkeergarage geopend aan het Buitenplein in Amstelveen. De 455 parkeerplaatsen tellende parkeerfaciliteit is volledig geïntegreerd in het, door de Vlaamse architect Frederik Vermeesch gerestylde, voormalige V&D-pand.

De parkeergigant heeft de huurovereenkomst gesloten met a.s.r. real estate, dat optreedt namens de eigenaar van de parkeergarage: het ASR Dutch Prime Retail Fund. Q-Park neemt de exploitatie van de parkeergarage voor minimaal de komende vijftien jaar voor haar rekening. “Een prachtige locatie,” aldus Fred Wilkes, directeur Business Development van Q-Park. “Qua design, uitstraling en kwaliteitsniveau past de parkeergarage helemaal bij ons. Op een A-locatie; midden in het zich volop ontwikkelende stadscentrum van Amstelveen.”

“Ook wat energiebesparing betreft, maken we met Q-Park Buitenplein een volgende stap,” vertelt Wilkes. “We hebben zo veel mogelijk spaarlampen en led-verlichting toegepast, die buiten de winkeltijden overgeschakeld worden op bewegingssensoren.  Daarnaast is de parkeergarage van alle gemakken voorzien om zo comfortabel mogelijk te kunnen parkeren. Van brede, makkelijk insteekbare parkeervakken tot aan elektrische oplaadpunten en het gemakkelijk in- en uitrijden met je bankpas.”

Q-Park Buitenplein is 24 uur per dag, zeven dagen per week geopend. Het parkeertarief bedraagt 1 euro per dertig minuten of een gedeelte hiervan. Het maximaal dagtarief is 16 euro.