Rechter: vier weken cel bij herhaling intimidatie wethouder Raat

AMSTELVEEN – De rechtbank heeft dinsdag een 52-jarige vrouw veroordeeld voor het bedreigen van wethouder Raat en een medewerker van de gemeente. Zij krijgt een voorwaardelijke celstraf van vier weken met een proeftijd van twee jaar. De vrouw plaatste teksten en video’s op Facebook waarin vooral de wethouder het moest ontgelden. De 52-jarige was het er vooral mee oneens dat er geen woning voor haar en zoon beschikbaar was in Amstelveen.

“De verdachte pleegde inbreuk op de persoonlijke en professionele levenssfeer van Raat, dat is een ernstig feit. Hij kan minder onbevangen zijn werk doen. Zorgen over een kind en huis zijn geen vrijbrief een ander het leven zuur te maken,” aldus de officier van justitie.

Wethouder Raat laat in een reactie tegenover RTVA weten dat het een zware dag voor hem was. “Het viel niet mee. Ik weet dat ik een baan heb waar mensen een mening over hebben. Maar bij zulke bedreigingen wordt ook je gezin meegesleurd. Dat is heel heftig.”

Hij vervolgt: “We leven in een tijd waar mensen snel gaan schreeuwen als ze hun zin niet krijgen. Vooral op sociale media. Maar ergens moet je een streep trekken. Wij als college hebben ook gezegd dat we dit soort bedreigingen richting college of medewerkers niet accepteren. Dan wordt er aangifte gedaan en gaan wij pal achter onze mensen staan.”

Voor wat betreft Raat is het hoofdstuk met zijn 52-jarige bedreiger nu gesloten. Zeker nu ze spijt heeft betuigd. “Ik heb haar een hand gegeven en hoop dat ze al haar zaken weer op rijtje krijgt.”