Robert Vuijsje te gast bij Venstra

AMSTELVEEN – Robert Vuijsje komt op zaterdag 30 maart naar boekhandel Venstra. In 2008 verscheen zijn debuutroman Alleen maar nette mensen waarvan in totaal ruim 200.000 exemplaren werden verkocht. Het vervolg hierop, Salomons oordeel, is net verschenen. Ontmoet en groet Robert Vuijsje in de Boekenweek.  

Over Salomons oordeel:
‘Ik heet Salomon, en dan ook nog Cohen?’ vraagt hij aan zijn ouders. ‘Wat denk je dat mijn vrienden daarvan vinden?’
Max en Alissa denken dat ze alle moderne valkuilen van racisme en antiracisme hebben doorstaan. Hij is een jood uit Amsterdam-Zuid, zij is zwart en komt uit de Bijlmer. Hun zoon Salomon is zeventien jaar en staat voor de keuze: hoor ik bij de mensen die op mijn vader lijken of bij de kinderen die zwart zijn, net als ik? Max en Alissa denken dat ze op dezelfde manier naar de wereld kijken, tot Salomon door zijn vriendinnetje wordt beschuldigd van verkrachting.
Salomons oordeel is een ontroerende en komische roman over een familie die verstrikt raakt in de moderne tijd. De lezer wordt gedwongen om kleur te bekennen: aan welke kant sta ik nu echt?

Zaterdag 30 maart, aanvang 15.30 uur. Boekhandel Libris Venstra, Stadsplein 102 A, 1181 ZM Amstelveen.