Twee gewonden bij schietpartij aan De Grote Wielen in Westwijk

AMSTELVEEN – Bij een mislukte liquidatiepoging aan De Grote Wielen in Westwijk zijn zaterdag twee gewonden gevallen. De slachtoffers zijn de 55-jarige Ahmet Munir G. en zijn zeventienjarige dochter, die voor hun woning onder vuur zijn genomen. De kogels zouden hen in het been en voet hebben geraakt en ze zijn daarom buiten levensgevaar. 

Volgens getuigen is er geschoten met een automatisch wapen, dat mogelijk haperde waardoor de liquidatiepoging mislukte. De politie kan dat niet bevestigen. Direct daarna zijn de daders per auto de straat ontvlucht. Volgens de politie gaat het om twee verdachten, en roept getuigen op zich te melden.

Een buurtbewoonster is na het horen van de schoten en gegil naar buiten gegaan om poolshoogte te nemen. Ze trof de man en zijn dochter zwaargewond aan en heeft eerste hulp verleend. Diverse hulpdiensten zijn meteen ter plaatse gekomen. Ook werd een traumahelikopter opgeroepen.

De politie heeft de straat enige tijd afgesloten omdat gevreesd werd voor achtergebleven explosieven. Het Team Explosieven Verkenning heeft daarbij enkele woningen enige tijd ontruimd. Het bleek uiteindelijk loos alarm.

Ahmed Munir G. is van Turkse komaf en zou een bekende zijn in de drugswereld. Buurtbewoners laten weten dat het gezin ongeveer zes jaar geleden in de straat is komen wonen. Niet lang na de intrek werd het huis voorzien van kogelwerend glas.

Locoburgemeester Herbert Raat reageert geschokt op de schietpartij en laat weten in direct contact te staan met burgemeester Bas Eenhoorn, die in het buitenland verblijft. Hij laat weten dat de gemeente nadenkt over vervolgacties. “We gaan kijken we hoe de aankomende week verder gaan met de directe omgeving. We overwegen een buurtgesprek. We leven mee met slachtoffers en de mensen in de wijk die het zagen. Complimenten voor snelle aanwezigheid van de politie. Nu moeten we verder onderzoek afwachten.”

Foto’s: VTF
Video: RTVA