Schrijfworkshop Hetty Kleinloog: monologen / dialogen

AMSTELVEEN – Bent jij een van de velen die overwegen ooit een boek of verhaal te schrijven? Het vak van schrijver bestaat uit veel verschillende aspecten. Zonder goed idee voor een verhaal ben je nergens, maar wat dacht je van het uitdenken en tot leven wekken van de personages en wat moeten zij dan moeten zeggen? Romanfiguren en theaterpersonages levendig en ‘in character’ laten praten, dat leer je bij de tweedelige workshop Monologen / Dialogen van Hetty Kleinloog.

Ieder mens praat anders. Mannen hebben de helft minder woorden nodig dan vrouwen, oude mensen spreken langzamer dan jongeren; hoe iemand praat hangt af van milieu, cultuur, streek, karakter, noem maar op.  In deze cursus geef je personages een stem en laat je ze praten, babbelen, zwijgen, oreren. Een workshop voor ieder die van gesproken taal houdt.

Hetty Kleinloog is auteur en scenarioschrijfster, schreef de roman ‘Volle bloei’ en werkte als dialoogschrijfster, storyliner en eindredacteur mee aan series als ONM, Spanga’s en GTST. Daarnaast vindt ze het ontzettend leuk om haar kennis te delen. De workshop is geschikt voor zowel gevorderde als beginnende schrijvers. 

Aan deze tweedelige schrijfcursus kunnen twaalf mensen deelnemen. Data: zaterdag 30 maart en 6 april van 13.30 tot 16.00 uur in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Kosten voor deze schrijfworkshop bedragen 45 euro voor leden en 55 euro voor niet leden.

Kaartjes zijn verkrijgbaar via www.debibliotheekamstelland.nl of in een van de Amstelland Bibliotheken.