Social-mediamedewerker Amstelveenlijn vliegt uit de bocht

AMSTELVEEN – Een social-mediamedewerker van de Amstelveenlijn is afgelopen weekend uit de bocht gevlogen. Na diverse klachten van Amstelveners reageerde de medewerker ietwat snibbig op een vraag over een opgericht luidruchtig opslagterrein op de Middenwaard: “Ik weet niet of u toevallig bij Kronenburg, Zonnestein of in Buitenveldert bent geweest dit weekend, maar daar wordt pas echt gewerkt. Maar hinder blijft hinder natuurlijk. Wij hebben de aannemer uiteraard wel geïnformeerd over uw klachten.”

De medewerker van de Amstelveenlijn sprak over sneren naar aanleiding van tweets van mensen die dit weekend daadwerkelijk wakker hebben gelegen van de overlast. “Toevallig slaap ik zelf dit weekend ook in Amstelveen nabij de werkzaamheden. Ik ervaar persoonlijk meer last van de vliegtuigen omdat er ook op Schiphol gewerkt wordt,” was de toevoeging. Het leverde vele verbijsterde Twitteraars op die het ‘draadje’ ook waren gaan volgen.

De communicatieafdeling van de Amstelveenlijn trekt het boetekleed aan naar aanleiding van de twitterberichten. “Wij betreuren dat dit is gebeurd. Het is een zwaar weekend geweest voor de omwonenden. Dit zal dan ook niet meer gebeuren. Het is voor ons een leerzaam weekend geweest,” aldus woordvoerster Renie Hylkema tegenover RTVA.