St. Patrick’s Day Festival in Alleman

AMSTELVEEN – St. Patrick’s Day is een feestdag die internationaal wordt gevierd ter ere van de Ierse heilige Saint Patrick. Zondag 17 maart organiseert Mokum Folk een St. Patrick’s Day Festival in wijkcentrum Alleman. De bands Kildore, Aodhán en Cinnamon brengen met hun muziek Ierland naar Amstelveen.

Het trio Kildore is pas opgericht (2018) maar de muzikanten hebben een hele lange geschiedenis en beoefenen al heel lang de Ierse muziek. Ze zijn onder andere bekend van de groepen de O’Branons en Kilshannig. Bezetting: Titus Kraakman – zang en Ierse bouzouki; Chiel Oudejans – fluit; Geert Titsing – viool.

De band Aodhán brengt Ierse en Schotse folk tunes en songs ten gehore, en is in 2010 ontstaan in de Haarlemmermeer. Aodhán is een Ierse jongensnaam die ‘Klein Vuur’ betekent, en dat is te merken aan het enthousiasme dat de muzikanten tijdens hun optredens laten zien.
Bezetting: Carla Newson – bodhran & spoons; Gerard Bouman – viool, mandoline en gitaar; Mariëtte Meisters – whistles; Victor Peil – gitaar en mandoline, en Tonny Schwebke – accordeon. Alle muzikanten nemen daarnaast een deel van de (veelal meerstemmige) zang voor hun rekening.

Cinnamon is een Ierse folkband die opgericht in 1998. De band bestaat uit volksmuzikanten die – na een zwerftocht door allerlei Europese volksmuziek – hun hart verloren hebben aan de traditionele Ierse folk.
Bezetting: Magda Veening – zang, bodhrán en shruti box; Ine van Loosdrecht – Ierse dwarsfluit en whistles; Hein Zelle – Uilleann pipes, Ierse dwarsfuit, whistles; Marjolijn L’Herminez – trekzak, whistles, Ierse dwarsfluit; Tets Halbertsma – harp en viool; en Erik van Schelven – gitaar.

Zondag 17 maart, aanvang: 15.00 uur (zaal open 14.30 uur)
Entree: € 10,- (donateurs Mokum Folk € 7,50)
Locatie: Wijkcentrum Alleman, Den Bloeyenden Wijngaerdt 1, 1183 JM Amstelveen.