Start bouw 28 woningen Westwijk-Zuidwest na verhuizing rugstreeppadden

AMSTELVEEN – In Westwijk-Zuidwest is begonnen met de bouw van de laatste 28 nieuwbouwwoningen. Na twaalf jaar bouwen aan deze nieuwbouwwijk is het tijd voor de laatste fase. Het gaat om de bouw van woningen in het duurdere segment. De gehele woonwijk is een mengelmoes van verschillende doelgroepen en bestaat uit woningen in uiteenlopende prijsklassen. Bijna een derde is sociale huur en een derde middeldure koop.

Tijdens de verkoopmanifestatie in juni vorig jaar was er grote belangstelling voor de laatste 28 woningen. Het overgrote deel (negentien) van de kopers komt uit Amstelveen. Een aantal zelfs van binnen Westwijk, omdat zij de kans zagen iets groter te gaan wonen. Daarnaast verhuizen acht Amsterdammers en een koper uit Nieuw-Vennep die al eerder in Amstelveen woonde naar de populaire woonwijk. “Het is mooi dat zoveel Amstelveners een nieuwe woning hebben kunnen vinden binnen de eigen stadsgrenzen,” zei wethouder Floor Gordon (Stedelijke ontwikkeling) bij het bouwstartfeestje. “Dit is goed voor de doorstroming op onze woningmarkt.”

De start van de bouw is eind vorig jaar vertraagd door de aanwezigheid van acht rugstreeppadden. “Deze zijn vervolgens vlak voor de winter liefdevol verhuisd, waardoor niets de bouw meer in de weg staat.”

Om de bouwers een voorspoedige bouw te wensen, mochten alle betrokken een boodschap of handtekening plaatsen op een poster die in de fundering wordt gestort.

Foto: gemeente Amstelveen