Storing leidt tot honderden dubbele afschrijvingen bezoekersparkeren

AMSTELVEEN –  Een storing aan de parkeerautomaten in Amstelveen heeft geleid tot honderden euro’s aan dubbele afschrijvingen voor het bezoekersparkeren in de maand februari. Inmiddels heeft de gemeente aan 350 houders van een bezoekersvergunning het teveel betaalde bedrag terugbetaald. Het gaat om in totaal ongeveer 1100 euro.

Het probleem deed zich voor door een storing aan de parkeerautomaten. Bij bewoners die betaalden voor hun bezoek aan de parkeerautomaat, werd hetzelfde bedrag ook van hun online saldo afgeschreven. Bij een parkeerautomaat hoort een afschrijving echter alleen via de pinpas of creditcard te gaan.
In totaal gaat het om 1331 transacties in de periode 11 februari tot 26 februari. Op 11 februari werd namelijk het bezoekersparkeren aangepast. Vanaf die datum kunnen bewoners hun bezoek voor een hele dag aanmelden als betalende parkeerders. Dat kan bij een parkeerautomaat, per telefoon of via een website.

De storing deed zich voor in alle gebieden behalve 1-oost-Schildersbuurt in Stadshart. Bij het aanmelden van bezoekers via de website en de telefoon was geen storing. Samen met de leverancier van de parkeerautomaten is de storing op 1 maart verholpen.