Trio Burton Greene brengt ‘Tribute to Thelonius Monk’

 In het kader van de serie Jazz in de buurt treedt op vrijdag 8 maart het Trio Burton Greene op in Villa Randwijck. Het trio brengt die avond een ‘Tribute to Thelonius Monk’.

Pianist/Componist Burton Greene heeft muzikaal vele incarnaties gekend sinds hij in 1962, in Chicago zijn geboortestad, en een jaar later in New York ‘The Free Form Improvisation Ensemble’ begon. Narada Burton Greene maakt al vele jaren deel uit van de nieuwe muziekwereld van improvisatie.

De Burton Greene van vandaag is een pianist-componist-improvisator met vele facetten; met oog voor traditie, verandering, vrijheid, en het gevolg van verleden en toekomst. Het wonderlijke van Greene’s muziek is de eigenheid; geen enkel deel in zijn optreden ontgaat zijn helderheid, noch toont hij gebrek aan respect voor het instrument dat hij bespeelt.

‘De wijze’, zoals zijn spirituele naam Narada aan geeft, omarmt de meester een cultureel essentiële kern in zijn muziek, die vele kanten kent; van The American Songbook tot aan de joodse Klezmer-stijl.

Het Burton Greene Trio bestaat verder uit Roberto Haliffi op drums en Renato Ferreira op contrabas. Het trio speelt een breed spectrum van muziek: van weinig bekende ‘Non-Standards’ die een breder gehoor en herkenning verdienen, tot co-composities en Burton’s originelen, tot volledig spontane werken. De muziek is niet-categorisch omdat het een brede basis van klassieke, jazz-, folk- en wereldmuziekbronnen bevat, en wanneer Burton ook zijn retro elektronische versnelling-elektronische muziek inbrengt, gaat de boel los. Het optreden van vrijdagavond is een ‘Tribute to Thelonius Monk’.  

Vrijdag 8 maart tussen 20.00 en 23.00 uur. Locatie: Villa Randwijck, Catharina van Clevepark 10 te Amstelveen tel. 0620420989. Entree zaal: € 10;  Clubleden/Studenten € 7.00; CJP & Stadspashouders € 5.00 (incl. drankje).

Bereikbaar met bus 347 (halte 1890). Er is ook voldoende vrije parkeergelegenheid. Meer informatie: www.tpodium.net