Verhoogde waakzaamheid op Schiphol na schietpartij Utrecht

SHIPHOL – Op Schiphol is momenteel sprake van verhoogde waakzaamheid. Aanleiding vormt de schietpartij in Utrecht die mogelijk een terroristisch motief heeft. De politie in Amsterdam meldt aan onze mediapartner NH-Nieuws ‘alert’ te zijn en in nauw contact met de Utrechtse collega’s te staan.

NH-luchtvaartverslaggever Doron Sajet weet te melden dat alle pensioenacties die vandaag zouden plaatsvinden worden afgeblazen. Om 12.30 zouden de bonden samen met beveiligingsbedrijven, passage-, bagagemedewerkers 66 minuten stoppen met werken.

“We zijn nog alerter. Dat houdt in dat er zichtbare en onzichtbare maatregelen zijn. Zichtbaar kan betekenen dat je meer mensen op de terminal rond ziet lopen. Over bewapening van die mensen doen we geen uitspraken,” aldus een woordvoerder van de defensietak, die gaat over de veiligheid van plekken als Schiphol.