Vijftigste Poelster Bosloop in aantocht

AMSTELVEEN – De Amstelveense schaatsvereniging De Poelster organiseert op tweede paasdag, 22 april, voor de 50e maal de Poelster Bosloop. Er worden ook nu weer voor jong en oud diverse parcoursen uitgezet door het Amsterdamse bos. Wethouders Marijn van Ballegooijen en Rob Ellermeijer zullen samen het startschot geven.

De loopafstanden variëren van 1.700 meter voor de allerjongsten tot en met de klassieke 10 Engelse mijl voor de goed geoefende lopers. Ter gelegenheid van dit jubileum wordt voor het goede doel Alzheimer een sponsoractie georganiseerd.
De afgelopen periode is bij twee leden van de vereniging op relatief jonge leeftijd de ziekte van Alzheimer geconstateerd en daarom wordt deze jubileumloop gebruikt voor
het werven van fondsen voor de dagbesteding van jong dementerenden bij de Luwte in Amstelveen.

In samenspraak met Alzheimer Nederland, afdeling Amstelland en Meerlanden worden de sponsorgelden aangewend voor dagbesteding voor jongere mensen met dementie om brein en lichaam te stimuleren en actief te houden. Dit gebeurt door onder andere museumbezoek, muziek, kookstudio en zeker ook fysieke beweging zoals wandelen, fietsen, zwemmen, sportschool, marktbezoek, etc..
Zie voor meer informatie: www.poelster.nl/bosloop/ en www.facebook.com/poelsterbosloop