Violist Tim de Vries geeft concert met Amstelveens Symfonieorkest

AMSTELVEEN – Tim de Vries speelt op zondag 17 maart het concert voor viool van Lalo, de Symfonie Espagnole in de Paaskerk. Hij wordt begeleid door het Amstelveens Symfonieorkest dat bestaat uit gevorderde amateurmusici en professionals. Dirigent is Rutger van Leyden, die ook gerenommeerde ensembles heeft geleid.

Lalo, schreef in 1878 zijn Symfonie Espagnole voor de virtuoze violist Sarasate. Je hoort Spaanse dansen. De combinatie van ritme, melodieën en virtuositeit maken dit werk aantrekkelijk en succesvol.
Tim de Vries (2000) is meervoudig prijswinnaar zoals van het Prinses Christina Concours en het Britten Viool Concours. Hij wordt beschouwd het grootste talent van zijn jaargang.
U hoort de bekende symfonie in D klein van Cesar Franck uit 1889. Een krachtige symfonie. Siegfried Idyll van Richard Wagner volgt, een voor hem opvallend werk, kort en zeer toegankelijk. Het is een symfonisch gedicht, geschreven als cadeau voor Cosima. Je hoort het vogelmotief uit Siegfried en bij de hobo een Duits slaapliedje.

Zondag 17 maart, aanvang 15:00 uur, Paaskerk, Augustinuspark 1, Amstelveen. Entree: € 15 (€ 7.50 t/m 18 jaar) incl. een consumptie.