Vooral zuidoostelijk wijken stemmen op Baudets FvD

AMSTELVEEN – Thierry Baudet en zijn Forum voor Democratie kon de afgelopen verkiezingen voor de Provinciale Staten vooral op steun uit de zuidoostelijke wijken van Amstelveen rekenen. Zijn partij werd in een aantal stembureaus in Groenelaan, Waardhuizen, Middenhoven en in Nes aan de Amstel vanuit het niets de grootste.

In de meeste Amstelveense stemlokalen was (vanzelfsprekend) de VVD de grootste partij. GroenLinks heeft traditiegetrouw  goed gescoord in Uilenstede met in stemlokaal Griffioen een percentage van zelfs 33,1 procent. Opvallend was de uitslag van GroenLinks in de wijk Keizer Karelpark. De partij werd bijvoorbeeld in stemlokaal Paaskerk de grootste met 14,8 procent van de stemmen. Overigens met het FvD in de slipstream. Die pakten daar 14,5 procent.

GroenLinks werd ook de grootste partij in Bovenkerk met 17,3 procent in stemlokaal Noorddamcentrum. Ook hier werd het FvD tweede partij met 16,7 procent.

In de stemlokalen te Middenhoven werd het FvD de grote winnaar. Bij stembureaus Wijksteunpunt Middenhof 1(17,2%), Wijksteunpunt Middenhof 2 (19,1%) en De Meent (18,1%) kwam de partij van Baudet als grootste uit de bus. Dit was ook het geval bij gebouw Goedereede in Waardhuizen (15,8%), Serviceflat De Seine in Groenelaan (18,2%) en het Dorpshuis in Nes aan de Amstel (16,9%).

Dan nog een opsteker voor de PvdA. De partij was de grootste in stemlokaal Vereniging Historisch Amstelveen (Middenhoven) met 14.4 procent van de stemmen.