Vrijmetselarij Amstelveen geeft een kijkje in de werkplaats

AMSTELVEEN – De Vrijmetselarij in Amstelveen houdt op 10 april een open avond. Mannen èn vrouwen zijn van harte welkom zich in het Logegebouw over de gemengde Vrijmetselaarsloge verder te laten informeren.

Een kijkje in de werkplaats
Als je aan de vrijmetselarij denkt, dan komt al snel het beeld op van ouderwetse en geheimzinnige genootschappen die alleen bestaan uit mannen. Dit beeld klopt niet en dat wil de Gemengde Vrijmetselarij graag laten zien. Daarom organiseert Loge nr. 1001 “Amsterdam” op woensdagavond 10 april een open avond waar geïnteresseerden uitleg kunnen krijgen over wat de vrijmetselarij in de huidige tijd inhoudt. Onder het genot van een kopje koffie of thee geven leden van de Loge antwoord op vragen. Zij leggen uit waar de vrijmetselarij echt voor staat: werken aan jezelf en bijdragen aan een betere wereld.

Internationaal
De vrijmetselarij is georganiseerd in plaatselijke verenigingen die loges worden genoemd. Daarnaast zijn er ook verschillende vrijmetselarij organisaties. Loge nr. 1001 “Amsterdam” is onderdeel van de Internationale Orde der Gemengde Vrijmetselarij Le Droit Humain. In Nederland bestaat deze Federatie uit negentien Loges, die over het hele land zijn verspreid. Loge nr. 1001 “Amsterdam” is gevestigd in Amstelveen en heeft rond de veertig leden.

Introspectie
In deze jachtige tijd waarbij gezin, werk en studie een groot deel van de tijd vullen, komen steeds meer mensen tot de ontdekking dat een regelmatig moment van rust onmisbaar is. Even weg uit de rat-race om de geestelijke batterij weer wat op te laden. De leden van Loge nr. 1001 ervaren de bijeenkomsten in de loge steeds weer als een mogelijkheid even de problemen en probleempjes van alle dag “uit” te zetten en de rituelen te ondergaan. Zo’n bijeenkomst bestaat vaak uit een lezing door een van de leden waarbij de rest wordt uitgedaagd zelf na te denken over het onderwerp: de vrijmetselarij is van oudsher een vereniging van vrijdenkers en geeft op deze manier mogelijkheid tot introspectie.

Woensdag 10 april, aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Loge nr. 1001 “Amsterdam”, Amsterdamseweg 168, 1182 HK in Amstelveen.
Meer informatie: Loge 1001 Amsterdam