Wedstrijd stoppen met roken voor Amstelveense jongeren

AMSTELVEEN – De gemeente streeft naar een rookvrij Amstelveen. Naast het rookvrij maken van onder andere speeltuinen, sportverenigingen en schoolpleinen stimuleert de gemeente ook Amstelveners die willen stoppen met roken. Wethouder Marijn van Ballegooijen ging vrijdag 15 maart het Stadshart in met preventiemedewerkers van Brijder Jeugd om in gesprek te gaan met rokende jongeren. De gemeente schrijft een wedstrijd uit om jongeren te stimuleren met roken te stoppen.

Wethouder Van Ballegooijen: “Roken is niet meer van deze tijd, dat beseffen de meeste jongeren ook wel, maar stoppen is lastig. De gemeente wil hen helpen met deze actie. Jongeren kunnen onder begeleiding van Brijder Jeugd stoppen. Wethouder Jeugd en Onderwijs Frank Berkhout: “We introduceren daarnaast de ‘Stopstone app’ van het Trimbosinstituut. De app houdt bij hoeveel dagen je al gestopt bent én hoeveel geld je al bespaard hebt. Bij een moeilijk moment kun je in de app motivators bekijken die helpen om het stoppen vol te houden. Er worden goede resultaten mee geboekt, dus we hopen dat ook Amstelveense jongeren hiermee makkelijker stoppen met roken.”

Wedstrijd
Om het stoppen nóg aantrekkelijker te maken schrijft de gemeente een wedstrijd uit. Jongeren maken kans op een sneaker-bon ter waarde van 100 euro. Om kans te maken moeten ze de Stopstone app downloaden en een eigen motivator ontwerpen. Een motivator is een foto met een motiverende spreuk of tekst. Deze printscreen van de motivator moeten ze vóór 15 april 2019 op Instagram plaatsen met de #waaromikstop. De beste motivator wint de sneaker-bon. Meer informatie op: www.amstelveen.nl/rookvrij.