Wethouder Gordon bezoekt Amstelveens hoofdkantoor Nestlé Nederland

AMSTELVEEN – Wethouder Economische Zaken Floor Gordon was op 13 maart op bedrijfsbezoek bij Nestlé. Zij had een gesprek met de CEO Fabrice Favero. Het hoofdkantoor van Nestlé Nederland zit aan de Stroombaan in Amstelveen. De vestiging in Amstelveen is het hoofdkantoor voor Nederland.

Wethouder Gordon heeft met Nestlé onder andere gesproken over bereikbaarheid en het vestigingsklimaat van Amstelveen. Nestlé heeft gekozen voor Amstelveen, omdat in de Metropoolregio veel kennis is over de foodsector. De Metropoolregio Amsterdam is een steeds sterkere mondiale speler in de internationale foodsector. Het is de thuisbasis van een grote concentratie van toonaangevende landbouw- en voedingsbedrijven. Twee derde van de bedrijven in de voedingssector in de regio is actief op het gebied van retail, warehousing en logistieke diensten. Verder is deze regio een goede testmarkt voor nieuwe producten. De gemeente heeft al met Nestlé gesproken over een mobiliteitsvisie voor het personeel. Ook wil Nestlé elektrische deel-auto’s en fietsen aanschaffen.

Bij Nestlé Nederland werken tussen de 1.100 en 1.150 mensen, ongeveer 490 hiervan werken in de vestiging Amstelveen. De rest werkt bij de fabriek in Nunspeet of in de Nespresso boutiques. Nestlé heeft ervoor gekozen hun Marketing & Sales-kantoor in Amstelveen onder te brengen. Nederland speelt een leidende rol in foodtech en voedselduurzaamheid en veel trendtesten worden hier gedaan. Vorig jaar integreerden ze Garden Gourmet volledig en namen ze een deel van Starbucks over voor de detailhandel. Ook de ondersteunende functies zoals HR, Finance, Operations, Legal en Communications zitten in Amstelveen. Nestlé zit al vijf jaar naar volle tevredenheid op de locatie Stroombaan. Bekende merken van Nestlé zijn Nescafé, Nespresso, Maggi, Nuts, KitKat, Smarties, Lion, Rolo en Felix.

Veel banen in voedingsindustrie
De nationale voedingsindustrie wordt geschat op ongeveer € 42 miljard en is verantwoordelijk voor 250.000 banen. Regionaal gezien komt dat neer op 3.600 bedrijven en ongeveer 30.000 banen. Binnen een straal van 70 km van Amsterdam staan innovatieve bedrijven en kennisinstellingen voorop bij het ontwikkelen van oplossingen voor de belangrijkste problemen in de wereldwijde voedselmarkt. Met name de Universiteit van Amsterdam, de VU en Wageningen UR vormen een belangrijk partnerschap in agrifood-innovatie.