Aalsmeerder blijft vastzitten na vondst wapen en drugs

AALSMEER – De rechter-commissaris van het openbaar ministerie heeft afgelopen vrijdag beslist dat een 33-jarige man uit Aalsmeer ten minste veertien dagen langer vast blijven zitten. Een 58-jarige man, eveneens uit Aalsmeer, mocht wel naar huis. De verdachten zijn de eigenaar en de oud-eigenaar van een bedrijf in tuinbouwartikelen op een bedrijventerrein in Aalsmeer. Ze werden vorige week dinsdag aangehouden tijdens de doorzoeking van het bedrijf.

De politie trof daarbij drugs, doorgeladen wapens en een grote hoeveelheid cash geld aan. Bij de doorzoeking van het bedrijf werd onder meer gebruik gemaakt van speurhonden. Vanwege de vondst in het bedrijf zijn vervolgens de woningen van de verdachten doorzocht op bevel van de rechter-commissaris. Daarbij is eveneens een groot geldbedrag in beslag genomen en een kunstcollectie.

De politie was de mannen na een tip op het spoor gekomen. Omdat 33-jarige verdachte nog in beperkingen zit, worden er verder geen mededelingen gedaan.