Koningsdag Amstelveen 2019: alle vrijmarkten en activiteiten

Komende zaterdag viert heel Amstelveen Koningsdag! Bekijk hieronder een overzicht van de vrijmarkten en activiteiten. Op televisie, web en Facebook van RTVA zie je de hele dag door de hoogpunten van alle vrijmarkten.  Kijk dus goed uit naar onze camera’s en wie weet zie je jezelf terug!

Vuurwerk

Koningsdag wordt op vrijdagavond traditioneel afgetrapt met vuurwerk in de Stadstuinen (achter Hudson’s Bay). Vanaf 20:00 is er live muziek door DJ Peter Marnier, om 22:00 start de vuurwerkshow. Niet in de gelegenheid te komen? Op onze Facebookpagina kan je vanaf 21:45 live meekijken. Geef ons alvast een like om niets te missen!

Vrijmarkten

Het overzicht van vrijmarkten, samengesteld door Amstelveen Oranje:

 • Amsterdamseweg
  Op de Amsterdamseweg en Molenweg is het al jaren een groot feest met tal van vrijmarktverkopers en leuke stands. Natuurlijk is er de grootste reünie van Amstelveen bij Abina met een keur aan Nederlandstalige artiesten zoals Robert Leroy, Quincy en Dries Roelvink.
 • Oude Dorp
  Het Oude Dorp is supergezellig op Koningsdag met een grote vrijmarkt met diverse stands, muziek en natuurlijk de cafés die de deuren openen. NB: In een deel van de Dorpsstraat is geen vrijmarktverkoop toegestaan uit veiligheidsoogpunt.
 • Middenhoven
  De vrijmarkt in Middenhoven is tussen wijkcentrum de Meent en het winkelcentrum. Er is van alles te doen: springen, fietsen, sjoelen, hapjes en drankjes.
 • Westwijk
  Rond het vernieuwde Westwijkplein wordt Koningsdag grootschalig gevierd.
 • Bovenkerk
  Traditie in het Urbanuspark van Bovenkerk: gezellig Koningsdag vieren met de buurt. En natuurlijk zijn diverse café’s en restaurants geopend.
 • Randwijck
  Rond Villa Randwijck aan het Catharina van Clevepark wordt door de hele buurt Koningsdag gevierd. Naast de vrijmarkt zijn er ook allerlei activiteiten.

Optredens in verzorgingstehuizen

In alle verzorgingshuizen en diverse ontmoetingscentra voor ouderen verzorgt Amstelveen Oranje muzikaal vermaak tijdens Koningsdag 2019. Tevens worden speciale mini-tompouces uitgedeeld door Amstelveen Oranje. Naast bewoners zijn ook verzorging en familie welkom.

 • ’t Huis aan de Poel, Populierenlaan 21, 14.30 uur.
 • Middenhof Willem Dreesweg 155, 14.30 uur.
 • Klaasje Zevenster Klaasje Zevensterstraat 67, 14.30 uur.
 • Belmonte Laan v.d. Helende Meesters 472, 14.30 uur.
 • ’t Zonnehof, Salamander 2 14.30 uur.
 • Zonnehuis Westwijk, Jasmijnlaan 2 14.30 uur.
 • De Luwte Wimbledonpark 361, 14.30 uur.
 • Woonzorgcentrum Groenelaan, De Helpende Hand 9, 14.30 uur.
 • Nieuw Vredeveld Rembrandtweg 428, 14.30 uur.

Route Oranjetour

De burgemeester gaat op Koningsdag met vertegenwoordigers van Amstelveen Oranje de wijken langs. Daarbij wordt hij vergezeld door een aantal respectabele gasten, onder wie collegeleden, raadsleden en nieuw gedecoreerden. De start is om 08.45 op het Stadsplein, bij de ingang van de bibliotheek.