Alzheimer Café: hoe ga je om met inactiviteit en apathie?

AMSTELVEEN – Gespreksleider Job van Amerongen spreekt op donderdag 25 april met Lindsey Lefeber, activiteitenbegeleider bij Brentano, over hoe je om kunt gaan met inactiviteit en apathie bij je naaste.

Lusteloosheid, apathie, een totaal gebrek aan interesse en initiatief: het is kenmerkend gedrag voor mensen in een verder gevorderd stadium van de dementie. Als mantelzorger kun je door het moeizame contact, de afgevlakte emoties en de desinteresse nog maar weinig met je naaste delen.

Het is goed te bedenken dat je naaste er niets aan kan doen. Maar voor jou betekent het dat je zal moeten wennen aan dit gedrag. Ook dat het eenzaam voelt wanneer je naaste geen vragen meer stelt, geen interesse meer toont en geen uitjes meer wil maken. Hoe ga je hiermee om? Kan je hier iets aan doen?

Lindsey Lefeber legt uit op welke manieren je kunt proberen contact te maken en je naaste te prikkelen tot wat activiteit. Tevens hoe je het voor jezelf ook een beetje leuk kunt houden. Uiteraard is er ruim gelegenheid tot het stellen van vragen.

U bent van harte welkom op donderdag 25 april in Zonnehuis ‘De Luwte’, Wimbledonpark 361, 1185 XJ Amstelveen, aanvang 19.30 uur, einde 21.00 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur. U hoeft zich niet aan te melden, u kunt gewoon binnenlopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.