Amstelveense huiszoeking in zaak valse merkkleding

AMSTELVEEN – Op donderdagochtend is een huiszoeking gedaan in een Amstelveense woning. De huiszoeking werd gedaan in het kader van een breder onderzoek naar handel in valse merkkleding. Naast de huiszoeking in Amstelveen werden ook woningen en kantoorpanden in Amsterdam en Haarlem doorzocht. Hierbij werden dozen vol met kleding en schoenen, 32.000 euro cashgeld en administratie aangetroffen. Tijdens de actie werden twee verdachten aangehouden; een 34-jarige man uit Haarlem en een 21-jarige man uit Amsterdam.

Het onderzoek werd gestart na het ontvangen van tips van een recherchebureau. Het vervalsen van merkkleding is in Nederland verboden. Het is namelijk een inbreuk op het intellectuele eigendomsrecht van de ontwerper.

Het vervalsen van merkkleding is inmiddels een internationaal probleem. Hierbij gaat het niet alleen om de economische gevolgen voor de kledingmerken maar ook omdat het vervalsen van kleding veel criminaliteit meebrengt. Zo is gebleken dat het geld dat verdiend wordt met de namaakspullen wordt gebruikt als financiering van misdaad en criminele organisaties.

Foto: Fiod