Amstelveense Lexie in finale Jeugdjournaalwedstrijd

AMSTELVEEN – De elfjarige Amstelveense Lexie Gordinou de Gouberville is één van de tien finalisten voor de Jeugdjournaalwedstrijd.

Ruim 700 kinderen hebben een video ingezonden waarin ze hun journalistieke talenten laten zien. De redactie van het Jeugdjournaal heeft uit deze inzendingen tien finalisten geselecteerd die op zondag 14 april mogen laten zien wat ze in huis hebben. De winnaar mag deze zomer, onder begeleiding van een verslaggever, écht als razende reporter op pad.

Op de finalistendag voeren de kinderen een drietal opdrachten uit. De finalisten maken een reportage onder leiding van verslaggever Bart Tuinman. Daarna mogen ze laten zien hoe ze een bekende Nederlander interviewen. En tot slot vertellen ze over een nieuwsonderwerp dat zij belangrijk vinden.

De Jeugdjournaalwedstrijd is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid en het NOS Jeugdjournaal.