Binnenkort grote evenementendag “24H Amstelveen” met 45 activiteiten

AMSTELVEEN – Op 25 mei vindt door de hele stad de eerste editie van de evenementendag “24H Amstelveen” plaats. Op die dag openen horeca, musea, restaurants en bedrijven door heel Amstelveen hun deuren met allerlei activiteiten op het gebied van kunst, cultuur, muziek, eten en drinken. Zo kan je lasergamen in het Stadshart, een kijkje nemen in de pizzafabriek of feesten in de Annakerk!

De dag begint om 7:00 met een ochtendexcursie door de heemparken, en sluit af met een nachtrondvaart door het Amsterdamse Bos. Gedurende de dag is er van alles te doen: een champagneontbijt in de Amsteltuin, rockster voor een dag in P60, yoga op het dak van hotel Cityden Up, muzikanten in de museumtram, en BV Amstelveen wijdt een complete talkshow aan de historie van Amstelveen.

Lasergamen in het Stadshart

Als het winkelcentrum sluit, verandert het Stadshart Amstelveen in een lasergame-arena. Compleet met bunkers, legernetten, verlichting en muziek wordt het winkelcentrum omgetoverd tot een strijdperk. Ook bijzonder: na de brand in de Urbanuskerk is het die dag voor het eerst mogelijk om de toren te beklimmen. En bij New York Pizza kan je een kijkje nemen in de fabriek waar de Pizza’s worden gemaakt.

Download hier de flyer met een overzicht van alle activiteiten. 

In totaal zijn er maar liefst 45 verschillende activiteiten waar je aan mee kan doen. Het kloppende hart is op het Stadsplein bij de fontein en Day Foodbar. Vanuit daar vertrekken shuttlebusjes voor mensen die slecht ter been zijn. De activiteiten zijn veelal gratis, maar soms wordt een kleine bijdrage gevraagd (behalve voor bewoners met een Amstelveenpas).

Wethouder Floor Gordon kijkt namens alle partners die meedoen enorm uit naar de dag: “We zetten Amstelveen 24 uur lang op unieke wijze op de kaart voor onze eigen inwoners en voor nieuwsgierige bezoekers. We laten voor en tijdens het evenement zien waar we trots op mogen zijn. Het belooft een hele bijzondere dag en nacht te worden. Ik wil alle organisaties en bedrijven met wie we dit evenement samen mogelijk maken daarom ook bijzonder bedanken voor hun creativiteit en inzet.”