Bureau Boeiend belicht Erwin Olaf

AMSTELVEEN – De opkomst van één van de beroemdste fotografen van Nederland gevat in een middag waarop u niet alleen luistert en kijkt, maar ook meedoet en ziet. Een lezing door Bureau Boeiend op 11 april in de bibliotheek Stadsplein over het veelzijdige werk van Erwin Olaf.

Bureau Boeiend neemt je mee van het minder bekende werk uit zijn vroege carrière tot aan zijn meer recente werk waarin hij de choreografie van het lichaam onderzoekt. Hoe bewegen mensen zich wanneer zij emoties als vreugde en eenzaamheid ervaren?

Erwin Olaf studeerde af aan de school voor de journalistiek waarna hij zich kort toelegde op documentaire fotografie. Als snel stapte hij over op geënsceneerde fotografie en vergaarde grote bekendheid met series als Squares (1984-1990) en Chessmen (1988). Commercieel werk maakte hij voor wereldmerken als Heineken, Microsoft en Nokia en hij vereeuwigde Willem Alexander met een portret voor op onze eigen euromunt.

Erwin Olafs zestigste verjaardag wordt met grote exposities groots gevierd. Zo is van 16 februari tot 12 mei in het Haags Gemeentemuseum en het Fotomuseum Den Haag een overzicht van zijn werk te zien. In de zomer van 2019 is in het Rijksmuseum in Amsterdam een vergelijking te zien tussen het werk van de fotograaf en schilderijen van zijn voorbeelden, zoals Rembrandt en Vermeer.

Laat je een middag lang meevoeren door het oeuvre van deze bijzondere fotograaf.
Bel voor kaarten 020-221 64 98 of bestel via www.bureauboeiend.nl
Kosten: €12,50 (leden) €19 (niet leden)

Donderdag 11 april van 14:30 tot 16:30 uur| Bibliotheek Amstelveen Stadsplein.