Buren van Schiphol nemen kijkje op de Zwanenburgbaan

SCHIPHOL – Tweeduizend omwonenden hebben dit weekend de Schiphol Burendagen bezocht. De bezoekers van de Burendagen namen een kijkje op de Zwanenburgbaan, waar Schiphol momenteel groot onderhoud uitvoert. Op de baan konden jong en oud alles te weten komen, onder meer over baanonderhoud, vliegveiligheid en de dagelijkse gang van zaken op de luchthaven.

De buren kregen uitleg van Schiphols aanwezige brandweer, sneeuwvloot, ambulancedienst, vogelwachters en marshallers (iemand die met handgebaren een vliegtuig naar zijn plek loodst). Medewerkers van Heijmans en Schiphol vertelden over baanonderhoud.

Onder de aanwezige buren waren zo’n 850 kinderen. De kinderen konden deelnemen aan allerlei activiteiten op de Zwanenburgbaan. Bijvoorbeeld door net als de brandweermannen en -vrouwen te proberen in dertig seconden een brandweerpak aan te trekken of een auto al marshallend door een parcours van pionnen op de Zwanenburgbaan te loodsen. Ook maakten zij met stoepkrijt een kunstwerk op het asfalt van de start- en landingsbaan.

Foto: Luchthaven Schiphol