ChristenUnie vreest verkeersinfarct bij afsluiten Keizer Karelweg

AMSTELVEEN – De Amstelveense fractie van de ChristenUnie (CU) maakt zich grote zorgen over het tijdelijk sluiten van een deel van de Keizer Karelweg. Het stuk tussen het Keizer Karelplein en de Handweg is tussen 6 mei en 1 juli afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. “Wij maken ons met name zorgen over de timing van alle wegwerkzaamheden die op dit moment plaatsvinden in onze stad”, aldus Bert de Pijper, fractievoorzitter van de CU.

De partij vreest dat er in combinatie met andere werkzaamheden een verkeersinfarct ontstaat in Amstelveen. Zo wil de ChristenUnie graag weten waarom niet gekozen is om de werkzaamheden aan de Keizer Karelweg en het Keizer Karelplein in de zomervakantie te laten plaatshebben. De ChristenUnie zal hierover vragen stellen bij de commissievergadering van 16 april.

Op het Keizer Karelplein en de kruising Kastanjelaan – Lindenlaan met de Keizer Karelweg zullen rotondes worden aangelegd. De Keizer Karelweg en een deel van de Van der Hooplaan worden opnieuw geasfalteerd.

“Tenslotte is de ChristenUnie van mening dat de informatie over de verschillende werkzaamheden versnipperd wordt gebracht. Wij willen er op aandringen dat het college een kalender gaat publiceren van alle verdere werkzaamheden in 2019 die in de gemeente Amstelveen plaatsvinden onder verantwoordelijkheid van Rijkswaterstaat, de provincie Noord-Holland en de gemeente Amstelveen zelf, welke gevolgen dat heeft voor het autoverkeer, fietsverkeer en het Openbaar Vervoer” en in welke periode die werkzaamheden gaan plaatsvinden,” zegt De Pijper.