Dader dodelijk ongeval Oosteinderweg definitief veroordeeld

AALSMEER – De familie van Tom van Tol, de 23-jarige man die in september 2015 om het leven kwam bij een verkeersongeval aan de Oosteinderweg, is blij dat de Hoge Raad heeft beslist dat de 47-jarige dader definitief zijn straf moet uitzitten. De man veroorzaakte het ongeluk nadat hij te veel had gedronken.

De dader, John P. uit Rijsenhout, had in eerste instantie een celstraf van dertig maanden cel en rijontzegging van vijf jaar gekregen. Hij ging daarop in hoger beroep en vroeg zelfs een taakstraf in plaats van een celstraf. Het hoger beroep zorgde ervoor dat er zes maanden meer celstraf werd opgelegd dan de eerste uitspraak. Uiteindelijk ging P. in cassatie bij de Hoge Raad maar die zag geen reden om tot een andere uitspraak te komen. De persvoorlichter laat weten dat er door de advocaat van P. geen cassatiemiddelen zijn ingediend waardoor de uitspraak van het Gerechtshof van kracht blijft.

De familie van Van Tol is opgelucht. Tegenover Aalsmeer Vandaag verklaren zij: “Het is onwerkelijk en haast ongelooflijk. Een einde waar we naar toe hebben geleefd en dat nu werkelijkheid is geworden na drie en half jaar. Na al die tijd hoeven we nu niet meer met hem bezig te zijn.”

De nicht van Tom van Tol raakte destijds zwaargewond bij het ongeval. Zij vertelde haar verhaal tegenover Aalsmeer Vandaag dit weekeinde. Klik hier om dat artikel te lezen.