Dierenambulance slachtoffer van aanrijding door onbekende

AMSTELVEEN – Degene die de dierenambulance afgelopen woensdag aan de Maarten Lutherweg heeft aangereden heeft zich nog niet gemeld. De wagen van Dierenambulance de Ronde Venen / Amstelland was woensdag met spoed naar de dierenarts vertrokken met een aangereden kat die later helaas is overleden.

In totaal waren de medewerkers nog geen kwartier binnen. Toen ze terug waren bij hun ambulance bleek er flinke schade te zijn aan het voertuig.
Volgens medewerkster Ellen is de lak aan één kant behoorlijk beschadigd: “Je snapt niet dat mensen gewoon wegrijden na zoiets. Op onze wagen zitten donkergroene/gele verfsporen. We zijn nog tevergeefs door de wijk gereden om te kijken of we een beschadigde auto in die kleuren konden vinden. De schade zit vrij hoog, dus we denken dat het een bestelbusje is geweest.”

De zoektocht naar de dader gaat door. Alle hulp is welkom. Ellen: “Wij hopen dat iemand iets gezien heeft of misschien camerabeelden heeft waar iets op te zien is. Wie tips of  informatie heeft kan bellen naar: 06 – 533 155 57.”

Inzamelingsactie
De schade is gelukkig niet aan de nieuwste ambulance van Dierenambulance de Ronde Venen / Amstelland. Het geld voor die nieuwe dierenambulance werd ingezameld, nadat in januari 2018 de vorige in brand was gestoken. Er werd een inzamelingsactie opgezet, die na twee dagen al voldoende geld had opgebracht om een nieuwe bus te kunnen afschaffen.

Dierenambulance De Ronde Venen rijdt sinds 2014 ook in Amstelveen en zet zich in voor het vervoer van zieke, gewonde en dode dieren. Ze werken samen met de Dierenbescherming en dierenartsen in de regio. Ook halen ze zwerfdieren op en brengen die naar de dierenopvangcentra in de regio.
Dierenambulance de Ronde Venen / Amstelland is actief in o.a. Amstelveen, Aalsmeer, De Kwakel, Kudelstaart, Mijdrecht, Uithoorn, Vinkeveen,  Wilnis en Abcoude.