Eerste editie Amstelveenvoorelkaar Meet-up in ANNA succes

AMSTELVEEN – Meer dan honderdvijftig mensen waren donderdagavond in ANNA Amstelveen om erachter te komen wat hun vrijwilligerstalent was! Meer dan dertig lokale vrijwilligersorganisaties waren aanwezig en vertelden over de diverse vrijwilligersvacatures die vervuld kunnen worden.

Wethouder Marijn van Ballegooien opende de avond en hief het glas op de vrijwilligers en organisaties. Op het podium werd daarna Rachel van de Pol geïnterviewd over haar boek “Het hedendaagse Heldenboek”. Ze deelde haar ervaringen om een jaar lang elke dag een goede daad te doen. Van ramen lappen voor de buren tot fietsles geven aan migrantenvrouwen. “De verhalen van al die verschillende mensen hebben me geïnspireerd en ook zeker mijn leven veranderd, ik maak nu andere keuzes en kijk bewuster om me heen. Ik probeer vaker echt contact te maken met mensen en te zien dat als ik iemand help, ik een verschil kan maken.”

Tijdens het programma kon men een test doen om erachter te komen met welk talent iemand kan worden geholpen. Of je nu echt met iedereen kan kletsen, twee rechterhanden hebt of sportief bent.. Er is iemand die precies wacht op wat jij te bieden hebt! Iets goeds doen voor een ander wordt makkelijk. Want als je iets doet vanuit je talent, dan gaat het vanzelf.

Matchmaker Frédérique Arnold koppelde vervolgens de bezoekers aan de hand van hun vrijwilligerstalent aan de aanwezige organisaties.