Examenstunt Amstelveen College loopt uit de klauwen

AMSTELVEEN – De examenstunt van leerlingen van het Amstelveen College is volledig uit de klauwen gelopen. De schoolleiding had deze week al vernomen dat het eventueel op rellen zou kunnen gaan aankomen, en had de school daarom uit voorzorg al gesloten vandaag.

Lees ook: Leerlingen Amstelveen College verbijsterd door inzet honden bij examenstunt (video)

De examenleerlingen gingen toch naar school en dat zorgde voor een grimmige sfeer. Uit voorzorg was beveiliging met honden ingezet en dit leidde bij de leerlingen tot veel onbegrip. Ook werden het schoolhoofd en mensen met camera’s met eieren bekogeld.

Update 10.50 uur: volgens onze verslaggever ter plaatse zijn er aanhoudingen verricht.

Update 11.08 uur: de groep verplaatst zich naar de jongerenhangplek tussen raadhuis en het Amsterdamse Bos. De sfeer is nu rustig en feestelijk.

Foto’s: VTF