Expositie BRAINSTORM – Jan van Breda in Kunstuitleen

AMSTELVEEN – Kunstuitleen Amstelveen organiseert de expositie BRAINSTORM [I’m not alone] van de in Amstelveen geboren fotograaf Jan van Breda. De nooit eerder getoonde, persoonlijke foto’s zijn te zien van zaterdag 4 t/m donderdag 30 mei.

In 2015 werd Jan van Breda (1958) een zogenaamde goedaardige brughoektumor geconstateerd en operatief weggenomen. Hij kampte toen al jaren met vage evenwichtsklachten, eenzijdige doofheid en een verstoorde motoriek. Verpleegkundige van de afdeling neurochirurgie LUMC, Dirk Beijk, zag op tijd dat het helemaal mis ging en kwam in actie. O.a. een bacteriële hersenvliesontsteking trad op als complicatie. Aan hem draagt Van Breda dit project en deze expositie op.

Na deze gebeurtenis besloot Van Breda om de serie BRAINSTORM te maken. Een serie van achtendertig portretten van lotgenoten met een niet aangeboren hersenbeschadiging. Jan is zelf erg blij met het eindresultaat. Buiten zijn eigen lichte beperkingen was dit uitermate persoonlijke project een enorme worsteling. Zijn fotografie is herkenbaar, schilderachtig met een mooie balans van licht en donker met een “rauw” randje.

Zaterdag 4 t/m donderdag 30 mei 2019 in Platform C | Kunstuitleen Amstelveen, Stadsplein 99. Openingstijden: Di – wo: 11.00 – 17.00 uur, Do: 11.00 – 17.00 uur (geen koopavond meer) Vrij – za: 11.00 – 17.00 uur.

Meer info via facebook of de website van Jan van Breda