Filmvertoning ‘Miracles of Music’ in Cinema Amstelveen

AMSTELVEEN – Stichting Happy Motion organiseert samen met Amstelveenvoorelkaar de filmvertoning van Miracles of Music. In deze documentaire volgt filmmaker Pim Giel drie muziektherapeuten en een muziektrainer die de ongelooflijke effecten aantonen van muziek op hun cliënten, mensen die te maken hebben met bijvoorbeeld revalidatie, dementie, autisme, een oorlogstrauma, psychische problemen, een burn-out of eenzaamheid. De film is op donderdag 11 april te zien in Cinema Amstelveen.

In de docu gaan we zelfs op bezoek op een Intensive Care. Maar ook diverse muzikanten, waaronder zangeres Berget Lewis, jazzmuzikant Benjamin Herman, concertpianiste Klara Würtz en wetenschapper prof. dr. Erik Scherder vertellen over de wonderbaarlijke kracht van muziek op het brein en op henzelf.

In de film laten muziektherapeuten Evelien Mescher, Sander van Goor, Elsbeth Siebbeles en trainer/muzikant Lucas Dols zien hoe de mensen waar ze mee werken er vóór en tijdens de muziektherapie aan toe zijn en vooral wat het verbluffende resultaat erna is. Miracles of Music heeft niet voor niets de slogan: “Meer muziek in de zorg en welzijn!”.

De film is voor een breed publiek en uitermate geschikt voor iedereen die een warm hart toedraagt voor zorg voor elkaar en dus ook voor Amstelveenvoorelkaar.

Donderdag 11 april, aanvang 20.00 uur. Meer informatie: Cinema Amstelveen