Filosoferen over opvoeden bij boekhandel Blankevoort

  Bepaal jij de schermtijd van je kind? Of mag het die zelf bepalen? Moeten vriendjes en vriendinnetjes zich aan jouw regels houden, of wil je dat ze zich op hun gemak voelen? Ben je sturend of laat je je kind zo vrij mogelijk? Mag je kind helemaal zichzelf zijn of moet het zich vooral leren aanpassen? Voor lastige keuzes in de opvoeding staan we allemaal. Op dinsdag 7 mei, tijdens een interactieve avond bij boekhandel Blankevoort voor ouders en andere opvoeders, filosoferen de filosofen Doenja Heemsbergen en Paulien Hilbrink over hoe we onze keuzes maken.

Hoe we kiezen zegt veel over wie we zijn en in wat voor maatschappij we leven. Filosoferen geeft misschien geen kant-en-klare antwoorden, maar wel meer inzicht over waarom we doen wat we doen. Dat geeft lucht op ingewikkelde momenten. Uitgangspunt zullen concrete dilemma’s zijn waarvoor opvoeders komen te staan, en ter sprake komen de filosofen en opvoedgoeroes die hierover in het algemeen hun theorieën hebben. Door het persoonlijke dilemma in een algemeen perspectief te zetten, wordt iedereen uitgenodigd mee te denken.

Aanvang 20:00 uur, inloop 19:30 uur. Entree: € 2,50.

Aanmelden via boekhandelblankevoort@planet.nl, 020 6455694. Binnen lopen in de winkel kan natuurlijk ook: Rembrandtweg 649-651 in Amstelveen.