Floriworld wordt bloemenpretpark zonder achtbaan

AALSMEER – Het moet de eerste bloemen-experience ter wereld worden: Floriworld. Het centrum komt naast de bloemenveiling in Aalsmeer. Eind deze maand gaat de eerste paal de grond in en volgend jaar gaat Floriworld open. Bezoekers moeten met Eftelingachtige shows dichter bij de plantenwereld komen.

Het centrum gaat 29 miljoen euro kosten en aan de plannen wordt al zes jaar gewerkt. “Maar dan heb je ook iets heel bijzonders,” zegt bedenker van de attractie Bert Kranendonk die eerder de Heineken experience bedacht. “Je hoort, je ziet, je ruikt en voelt, maar dan zo subtiel dat je het bijna niet in de gaten hebt.”

Het nieuwe centrum dat betaald wordt door de bloemenindustrie wil meeliften op het succes van de Keukenhof. “De Keukenhof is mooi, maar in Floriworld kun je het hele jaar door een 3.0 bloemen-ervaring meemaken. Het centrum is dus echt iets heel anders, het is aanvullend,” zegt Danielle Santen, directeur van het centrum.

Hart van de tentoonstelling wordt een multimediavoorstelling waarbij de bezoeker een virtuele vlucht maakt op de rug van een bij.

Via onze mediapartner NH