Foto-expositie 85 jaar Bos – Jacoba Mulder

AMSTELVEEN – Ter ere van 85 jaar Amsterdamse Bos is langs het fietspad vanaf de Boswinkel een foto-expositie geïnstalleerd. De zwart-wit foto’s vertellen het verhaal van het Amsterdamse Bos: het ontwerp, de aanleg en het gebruik van het Bos door de jaren heen.

Het Bos is met zorg ontworpen. Voordat de aanleg in 1934 startte, lagen hier weiden en nog weer daarvoor turfstekerijen. Het ontwerp is van Jakoba (Ko) Mulder. Zij gaf aan waar elementen als waterpartijen, wegen, bospartijen, heuvels moesten komen.
De aanleg van het Amsterdamse Bos startte in 1934 met het uitgraven van de Bosbaan en in 1970 was de uitvoering van het Boschplan gereed met de laatste boom op de Heuvel.

Meer informatie over deze expositie is verkrijgbaar in de Boswinkel, Bosbaanweg 5, 1182 DA Amstelveen. T: 020 5456 100.
E: de­bos­win­kel@am­ster­dam.nl.

De Boswinkel is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.