Glaskunstexpositie Gestolde Dromen viert 10-jarig jubileum

AMSTELVEEN – Glaskunstexpositie Gestolde Dromen beleeft dit voorjaar zijn tiende editie. Tijdens de jubileumeditie: Gestolde Dromen X ‘Zeeschatten’ van 30 mei t/m 14 juli 2019 kunt u genieten van 100 unica, theater, een cursus en een concert.

In 2009 bedachten de eigenaren van Kunstconsult, Wiljan Versteeg en Belinda Visser, deze poëtische titel voor een verkoopweekend van 20ste-eeuws glas. Vazen met onderwaterdecors van Willem Heesen en objecten uit de Noordzeecollectie van Andries Copier waren de inspiratiebronnen voor deze naam.

Zeeschatten
Na tien jaar brengt Kunstconsult opnieuw een ode aan deze waterwerken met het jubileumthema ‘Zeeschatten’. De golvende en bruisende glasobjecten van diverse glaskunstenaars als Willem Heesen, Lino Tagliapietra en Andries Copier staan in de schijnwerpers. De verkoopexpositie heeft nu een looptijd van ruim zes weken en er is plaats voor wel 100 unica. Bovendien blijft de expositie de hele periode spannend voor bezoekers, want verkochte objecten worden telkens vervangen door nieuw aanbod.

Openingsweekend vol jubileumactiviteiten
De verkoopexpositie wordt feestelijk geopend op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag), waarna er een lang weekend vol jubileumactiviteiten volgt. Op vrijdag 31 mei speelt theaterstichting De Blauwe Feniks de voorstelling ‘KUNST’ van Yasmina Reza, geregisseerd door Frederik de Groot. De internationale klassieker over vriendschap en kunst wordt opgevoerd in de galerie, te midden van het publiek én de glasobjecten. Op zondagmorgen 2 juni gaat de dag goed van start met een koffieconcert van zangeres Hèlen Botman en singer-songwriter Peter van Vleuten. Zij brengen, geheel binnen het jubileumthema, een sfeervolle ode aan de zee.

Leren kijken naar glaskunst
Tijdens de expositie is er ook ruimte voor verdieping. De glaskunstexperts van Kunstconsult geven in juni de cursus ‘Kijken naar 20ste-eeuwse glaskunst’. Met de expositie als decor onderzoekt een kleine groep deelnemers de geschiedenis, stijlen en technieken van prachtige glasobjecten. Kijken, leren en zelfs aanraken: ‘echt of vals’ en ‘gaaf of toch niet…’ Na de cursus weet de glasliefhebber waar hij op moet letten.

Na zes zomerse weken wordt de verkoopexpositie afgesloten met een bruisend finissageweekend op zaterdag 13 en zondag 14 juli.

Programma
Feestelijke opening op Hemelvaartsdag: do 30 mei 13.00 – 17.00 uur
Lang weekend met jubileumactiviteiten: do 30 mei t/m zo 2 juni, 13.00 – 17.00 uur
6 weken expo doordeweeks: elke wo | do | vr, 13.00 – 17.00 uur – daarbuiten op afspraak.
Cursus: Kijken naar 20ste-eeuwse glaskunst: wo 12, 19 en 26 juni, 10.00 – 12.30 uur
Finissageweekend: za 13 & zo 14 juli 13.00 – 17.00 uur
Check het volledige programma op www.kunstconsult.nl/events

Kunstconsult, Smederij 4, 1185 ZR Amstelveen, 020-3416476, www.kunstconsult.nl