Goede eerste generale Amstelveens accordeonorkest MADE

AMSTELVEEN – Het Amstelveense accordeonorkest MADE heeft een goede eerste generale neergezet voor het World Music Festival 2019 dat van 30 mei tot 2 juni wordt gehouden in Innsbruck. Bij het Novam Orkesten Festival in Ede werd onlangs de eerste prijs gepakt.

Orkest MADE bestaat uit het accordeon orkest MDA 1 van Platform C, accordeonvereniging AE 2000 uit Hoofddorp en een gastspeler. Een jaar geleden besloten zij om samen te gaan werken en als één orkest en te gaan deelnemen in Innsbruck aan het World Music Festival.

Het betreft een 25-koppig accordeonorkest, groot en bekwaam genoeg om in de allerhoogste categorie mee te gaan doen. Er zijn twee werken uitgezocht, namelijk Brandenburgs concert No.3 van J.S. Bach, en een modern werk, Orawa van W. Kilar.

Zaterdag 18 mei wordt nog een gegeven in het Haarlemmermeerlyceum, Nieuwe Molenaarslaan 20 in Hoofddorp. Hier treden ook andere Nederlandse deelnemers in Innsbruck op, zoals Kwintetto, Kwintissimo, Het Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest, het RAC Ensemble Bennekom en het Tinto quintet. Het concert van 18 mei begint om 15 uur.