Grâce à Dieu te zien in Cinema Amstelveen

AMSTELVEEN – Grâce à dieu, de nieuwste film van de Franse filmregisseur en scenarioschrijver François Ozon (L’Amant Double, Frantz, 8 Femmes), zorgde in thuisland Frankrijk voor de nodige controverse. De film werd op het Filmfestival van Berlijn bekroond met de Zilveren Beer. Grâce à dieu is op vrijdag 12 april en zaterdag 13 april te zien in Cinema Amstelveen.

Alexandre leidt een rustig leven met zijn gezin. Op een dag ontdekt hij per toeval dat de priester die hem in zijn jeugd heeft misbruikt, nog steeds met kinderen werkt. Hij besluit actie te ondernemen en begint samen met twee andere slachtoffers een actiegroep om het misbruik binnen de Katholieke kerk bekend te maken. Ze zijn met stomheid geslagen als de hoeveelheid slachtoffers duidelijk wordt en als blijkt dat het misbruik tot in de hoogste kringen binnen de kerk is verzwegen. De gevolgen van het onthulde schandaal zijn niet te overzien en zal hun levens voorgoed veranderen.

Met o.a. Melvil Poupaud, Denis Ménochet en Swann Arlaud. Regie door François Ozon.

De Volkskrant: “Grâce à Dieu is een rijkgeschakeerd monument voor misbruikslachtoffers” ★★★★☆

Vrijdag 12 april, aanvang 19.30 uur en zaterdag 13 april, aanvang 15.30 uur.

Meer informatie: www.cinemaamstelveen.nl