Groep ‘We are here’ kraakt kantoorpand Uilenstede

AMSTELVEEN – Een aantal leden van de groep ‘We are here’ heeft vandaag opnieuw een pand in Amstelveen gekraakt. De groep heeft een kantoorpand betrokken dat is gelegen in de studentenwijk Uilenstede. Het gaat om krakers die vanmorgen uit een pand uit het Bijlmerplein in Amsterdam-Zuidoost zijn gezet. De groep, die naar verluidt bestaat uit zo’n 25 personen en zogenoemde ongedocumenteerden betreft, had het pand aan het Bijlmerplein op 10 februari gekraakt.

Begin juni 2018 kraakten leden van ‘We are here’ ook een kantoorpand in Amstelveen. Het college liet toen bij monde van loco-burgemeester Raat weten dat kraken in Amstelveen niet gewenst is. “, In Amstelveen willen wij dit niet,” zei Raat destijds.

In een Facebookbericht richten de krakers van ‘We are here’ zich daarom waarschijnlijk ook tot Martin Kortekaas, fractievoorzitter van GroenLinks Amstelveen. Kortekaas had in juni ook regelmatig contact met de bewoners van het kraakpand.

Hieronder de complete verklaring:

Beste Martin Kortekaas,

In uw hoedanigheid van fractievoorzitter van GroenLinks in de Gemeenteraad van Amstelveen wil ik u berichten over de wederkeer van We Are Here in uw gemeente.
Deze middag, 2 april, heeft een groep ongedocumenteerde, want afgewezen asielzoekers van het collectief We Are Here, het kantoorpand Uilenstede 475 betrokken. Dit nadat zij deze ochtend uit hun verblijf aan het Bijlmerplein moesten vertrekken.

Graag nodig ik u en uw collega’s uit voor een kennismaking waarbij u een toelichting kunt krijgen van deze ontwikkeling.
Dit in de hoop op uw begrip voor deze aktie. Een gesprek met u en uw GroenLinks-fractie over een mogelijke bijdrage aan het stabiliseren van deze situatie lijkt ons van grote waarde.

Ondergetekende treedt hierbij op als communicatie adviseur. Vanzelfsprekend kan ik u in contact brengen met de woordvoerders van de groep van We Are Here.

In de bijlage vindt u meer informatie over het verlaten pand.
En op onze website http://wijzijnhier.org/

Met vriendelijk groet

Jo van der Spek
Stichting Migrant 2 Migrant

Foto’s VTF/ Vivian Tusveld