‘GVB is nog in gesprek over aanpassen tarieven buslijn 55’

AMSTELVEEN – Het GVB kan nog geen duidelijkheid geven over het hogere tarief dat buslijn 55 hanteert ten opzicht van de sneltramlijn 51. Dit meldt AT5. Sinds een maand rijdt de 51 niet meer maar de vervangende bus blijkt duurder te zijn dan de tram.

Uit onderzoek van AT5 is gebleken dat de ritprijs in sommige gevallen met meer dan tien procent is gestegen. Hoewel GVB in eerste instantie zei dat die prijsverhoging te maken had met de langere route die de bus nam, gaf de vervoerder uiteindelijk toe dat de hogere ritprijs niet de bedoeling was en werd een compensatieregeling voor gedupeerde reizigers aangekondigd, meldt de hoofdstedelijke zender.

De bustarieven zijn echter nog niet aangepast. Het GVB zegt nog te spreken over de claims die reizigers tot nu toe hebben ingediend. “De compensatie en het eventuele aanpassen van de tarieven is nog onderwerp van gesprek tussen GVB, Vervoerregio Amsterdam en project Amstelveenlijn,” aldus een woordvoerder tegenover AT5.