GVB verdubbelt ritten lijn 55 in de ochtendspits

AMSTELVEEN – Het GVB laat bus 55 in de ochtendspits vanaf 1 april elke vijf minuten rijden. De bus rijdt sinds begin deze maand dus niet meer om de 10 minuten, maar twee keer zo vaak. De verdubbeling van het aantal ritten is alleen op werkdagen tussen 8.30 en 9.30 uur.

Reizigers met lijn 55 blijven klagen over te volle bussen in de spits. Begin maart moesten passagiers regelmatig een bus voorbij laten rijden omdat ze er niet meer in konden. De volle bussen in de spits blijken nu geen tijdelijk probleem, maar structureel. Daarom is nu besloten dor het GVB om in de ochtendspits 12 keer per uur een bus in te zetten.

Lijn 55 heeft moeite om volgens schema te rijden door de vele bouwwerkzaamheden in Amstelveen. De Beneluxbaan kent vaak opstoppingen door de aanleg van de ongelijkvloerse kruispunten. Er worden daarom extra verkeerslichten en verkeersregelaars ingezet. Ook wordt er zeven dagen per week doorgewerkt om de nieuwe metro eind 2020 te laten rijden.