Overtocht met pontjes binnenkort weer mogelijk

AMSTELLAND – Fietsers en wandelaars kunnen vanaf 6 april weer genieten van een overtocht met de pontjes in Groengebied Amstelland.

Pontveer De Smient. Het geliefde pontje De Smient vaart tussen de Amsteldijk in Amsterdam Buitenveldert en de Ouderkerkerdijk in Amsterdam Watergraafsmeer.

Pontveer De Fuut. Ter hoogte van de Nesserlaan ligt het pontje De Fuut. Een verbinding tussen Amstelveen en het vogelrijke gebied de Ronde Hoep.

Pontveer de Koet. De Ronde Hoep is ook te bereiken vanaf Amsterdam-Zuidoost dankzij het pontje de Koet. Om de oversteek te maken over het riviertje Holendrecht ligt er een zelfbedieningspontje waarbij er zelf naar de overkant gedraaid kan worden. 

Het vaarschema
In april en september wordt er alleen in het weekend gevaren. In de maanden mei tot en met augustus wordt er dagelijks gevaren. De vaartijden zijn van 12:00 tot 18:00 uur. Het tarief voor een overtocht is € 1,00. Kinderen zijn tot 5 jaar gratis. Een 10 rittenkaart is € 8,00. Het zelfbedieningspontje De Koet is gratis en niet tijdsgebonden.
De pontjes zijn in het beheer van Groengebied Amstelland. Eventuele problemen met de pontjes graag doorgeven via info@groengebiedamstelland.nl. Volg de berichtgeving aan de steigers en de website www.groengebied-amstelland.nl voor actuele informatie.