Irritatie over vele wegwerkzaamheden wordt almaar groter

AMSTELVEEN – Het is nog maar het begin, maar de Amstelvener is nu al klaar met de vele wegwerkzaamheden die de gemeente op het ogenblik teisteren. Vooral de werkzaamheden aan de Bosrandweg, die ongeveer gelijktijdig startten met de definitieve ombouw van de Amstelveenlijn, roepen de nodige ergernissen op.

De werkzaamheden aan het kruispunt Beneluxbaan/Bosrandweg zorgden vanochtend dat de Westwijk behoorlijk volliep met auto’s. Amstelveenz-columniste Geertje Visser verwoordde het in een tweet: “Wat. Een. Ellende. Diep in sub-suburbia klontert Amstelveen al dicht. Naar Den Haag met het OV duurt inmiddels 1:40 en met de auto überhaupt de stad uit komen duurt bijna net zo lang.”

Ook Hilbert Flokstra uit zijn ongenoegen op Twitter: “Wat is de logica om tegelijkertijd werkzaamheden en aan de Beneluxbaan en aan de Bosrandweg te gaan uitvoeren? Linksom en rechtsom is er nu ellende.”

Overigens zou volgens de planning maandagochtend de gehele kruising Legmeerdijk/Beneluxbaan/Bosrandweg zijn afgesloten. Toch werd er nog een rijbaan vrijgehouden om vanaf de Legmeerdijk naar de Beneluxbaan af te slaan en vice versa.