Jazz in de buurt met de Yasam Hancilar Band

  In het kader van de serie ‘Jazz in de buurt’ vindt op vrijdag 12 april in Villa Randwijck een optreden plaats van de Yasam Hancilar Band.

Yasam groeide op in het noordwesten van Turkije en verhuisde op zijn achttiende naar Istanbul om te studeren. Tijdens zijn studie was hij ook volop bezig met de muziekwereld die juist in Istanbul te vinden is; speelde er in diverse pop- en jazzbands zowel als zanger als ook gitarist.

In 2006 richtte hij in Istanbul onder de naam ‘Jazzmates’ een groep op die louter jazz speelde en daarmee was een nieuw hoofdstuk in zijn leven begonnen.In 2008 nam Hancılar deel aan het ‘Nardis Young Jazz Vocalisten Concours’ in Istanbul en viel toen meteen in de prijzen. Hem viel vervolgens de eer te beurt om Turkije te vertegenwoordigen op de achtste International Young Jazz Artists Competition in Estland.

Daarna werden ze gevraagd voor de grotere nationale en internationale festivals. Hij kwam daarna voor zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam naar Nederland en studeerde drie jaar geleden af.

Momenteel woont hij in Amsterdam en heeft er zijn eigen muziekschool ‘Music4Life’ waar hij zang- en gitaarles geeft. Zijn eerste CD is getiteld: ‘Here is to Life’.

Zijn huidige band bestaat uit Coen Molenaar – piano; David de Marez Oyens – contrabas en Enrique Firpi – drums.

Vrijdag 12 april, 20.00 – 23.00 uur. Villa Randwijck, Catharina van Clevepark 10 te Amstelveen. Tel. 0620420989.
Bereikbaar met bus 347 (halte 1890); tram 5 & bus 55 – (halte Uilenstede). Er is voldoende vrije parkeergelegenheid.

Entree zaal: € 10; Clubleden/Studenten € 7.00; CJP & Stadspashouders € 5.00 (incl. gratis drankje).
Meer informatie: www.tpodium.net